Kamniti pulti

Kamnite obrobe se danes največkrat izdelujejo iz granita, ki je najbolj trajna in neobčutljiva kamnina. Kamen ima značaj. Kliknite na spodnje gumbe in si preberite več o posamezni vrsti izdelka:

Kuhinjski pulti iz kamna

Kuhinjski pulti iz granita so absolutni zmagovalci, ko gre za izbiro delovne površine vaše nove kuhinje. Granitni kuhinjski pulti so res nekoliko dražji od ostalih novejših materialov, vendar je pult praktično neuničljiv (odporen na topoloto, skrha celo najboljše nože brez praske na pultu). Kuhinji doda mogočnost samega prostora in pridih večnosti.

Ker je granitna plošča v kuhinji podvržena največ ekstremnim dejavnikom (fizičnim, kemičnim, toplotnim), mora biti izbrani granit brez kakršnekoli napake, pravilno obdelan ter najpomembneje - pazljivo in pravilno montiran. Tisti, ki so kupovali granitni kuhinjski pult po akcijskih cenah, so to pogosto obžalovali.

Notranji kamini - kamnite obloge

Vaš kamin bo izgledal še bolj elegantno z našimi policami in obrobami iz pestrih materialov. Kamen oddaja tudi več toplote. Prilagodimo jih, da se uskladijo z zasnovo vašega doma. Poskrbimo tudi za celovito strokovno vgradnjo. Kontaktirajte nas za izmero in svetovanje.

Pri kaminih je zelo pomembno, da je granitna obloga pravilno montirana zaradi sprememb v temperaturi pri zadrževanju in oddajanju toplote. Spodaj vam predstavljamo primer referenčnega projekta.

Kopalniški pulti

Ko gre za kamnite kopalniške pulte, obstaja veliko različnih materialov, primernih za vašo kopalnico - in vsak ima svoje pluse in minuse. Kopalniški pulti iz naravnega kamna imajo organsko lepoto in so zelo vzdržljivi, (če se malce pohecamo) trdi kot skala. Kamen je odporen na toploto, enostaven za vzdrževanje, če je pravilno zaprt. Na voljo je v široki paleti barv in tekstur. Vendar to ne pomeni, da nima slabosti.


Police in kamnite stopnice

Prednost okenskih polic iz naravnega kamna je v tem, da ni kemijske reakcije v stiku z vodo, sončno svetlobo in zrakom ter ne pušča sledi oksidacije na fasadah. Tako granit kot marmor dodata prostoru poseben pridih, ki ga lahko pričara le naravni kamen.

Stopnišče je pomemben funkcionalen in estetski element vsake stavbe. V preteklosti je bil bolj popularen element marmor, danes pa izdelujemo predvsem granitne stopnice. Pri njih se izognemo površinski obrabi in posledično stroškom vzdrževanja.

Za okvirni predračun lahko podate približno širino oken in okvirno širino okenske police. Seveda to niso dimenzije, po katerih se lahko okenske police tudi izdela. Izmere mora podati izvajalec montaže, navadno je to mojster za notranje omete, pleskar ali fasader - tisti, ki okenske police tudi vgradi.

KAMNOSEŠTVO ERJAVEC d.o.o.
Mahovnik 76
1330 Kočevje, Slovenija

Davčna št.: SI89990315
Matična št.: 6466311000

Kontaktirajte nas:
031 889 757 (Matej)
041 338 163 (Aleš)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© Kamnoseštvo Erjavec d.o.o. Vse pravice pridržane.